Избрани Новини

Медици от Благоевград са против новия пропускателен режим на болницата

Всеки ден трябва да заплащат по 50 стотинки на час

Служители на болницата в Благоевград са недоволни от новия пропускателен режим в двора на лечебното заведение, съобщи БНТ. От няколко месеца на входа е поставена бариера, а паркирането в двора става платено. Медиците са категорични, че не трябва както те, така и пациентите да дават пари, за да стигнат с автомобилите си до отделенията на болницата.

Всеки ден лекари, медицински сестри и санитари трябва да заплащат по 50 стотинки на час, за да стигнат с автомобилите си до работните си места.

Д-р Бойка Даскалова - началник Кръвен център - Благоевград: "Персоналът отказва да дава вече дежурства и аз ще си подкрепя персонала и ако трябва, спираме дежурствата в Кръвния център и ще уведомим, ако трябва, и министъра на здравеопазването. Но не е нормално да си плащаме, за да идваме на работа."
Д-р Огнян Митев – управител на болницата в Благоевград: "Голям проблем е. Отстрани на болницата пак е „синя зона”. Представете си 8-часово дежурство да платиш 8 лева за паркинг, значи то се обезсмисля идването на работа."

От Община Благоевград казаха, че са раздадени около 140 пропуска на работещите в болницата. Макар че служителите са около 500 души, според управителя на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов пропуските са достатъчни, защото медиците работят на смени и нямат основания за недоволство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов