Избрани Новини

ГЕРБ иска изборите за президент да са на 6 ноември

ГЕРБ иска изборите за президент да са на 6 ноември. Всички парламентарни групи, без "БСП - Лява България" одобряват датата, която предлага ГЕРБ, заяви в парламента Цветан Цветанов.

„Знаете, че подготовката за едни избори има все пак една хронограма, която е от 60 дни, когато стартира подготовката, а практиката досега е когато президентските избори са били самостоятелни, да се провеждат през ноември“, заяви той. По думите му, единствено президентските избори, които са провеждани съвместно с местния вот, са били изтеглени в края на октомври месец.

Във връзка с обвиненията на БСП, че от ГЕРБ искат да си почиват през август месец, Цветанов заяви: „Мога да ги поканя, ако искат, да направим съвместно обиколки в цялата страна, както миналата събота и неделя бях в няколко общини в Шумен, където приехме над 250 членове, които са български мюсюлмани и около 400 нови членове, така също тази неделя предвиждам да посетя Смолян и няколко общини в Смолянска област. Да заповядат и ако издържат на това темпо, ще ги поздравя.“

Относно бюджетната процедура за 2017 г., Цветанов заяви, че са разговаряли както с финансовия министър, така и с председателя на Бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова: „Комисията си работи, няма абсолютно никакъв проблем или тълкуване в тази посока, че би могла да се наруши бюджетната процедура. Бюджетът ще бъде приет предполагам в края на ноември месец, както е обичайно.“

Той определи като несъстоятелни думите на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ГЕРБ разчита на негласната подкрепа на ДПС. "Никога, по никакъв повод не са водени такива разговори", подчерта той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов