Избрани Новини

Пет дни "Джаз в Бургас"

Бургас Лайф

06-07-2016, 12:54

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красиво италианско присъствие на "Джаз в Бургас"

Крейг Бейли - топ джазменът от Ню Йорк, пристига в Бургас

Всички джаз вечери ще приключват на плажа с фестивален джемсешън

На 8 юли на сцената на експоцентър "Флора" ще се качи американецът Крейг Бейли - един от най-ангажираните джаз музиканти в Ню Йорк. Той заема мястото на водещ алт саксофон и флейта в Ray Charles Orchestra. Останалите членове на квартета на Крейг Бейли са Костас Магинас - китара /Гърция/, Борис Таслев - контрабас, Димитър Семов - ударни и Петър Салчев - гост-вокал. 
Международното участие на фестивала ще бъде допълнено от "Аквафоника" - проект, в който участва италианката Федерика Коланджело. Тя завършва класическо пиано в лондонското Royal School of Music, след което записва джаз в консерваториите в Утрехт и Амстердам. Именно в Холандия среща нашия контрабасист Михаил Иванов, който от 2002-ра учи и живее там, но често се връща за концерти в България. Останалите членове на "Аквафоника" са Александър Логозаров- китара, Михаил Иванов- бас, Борислав Петров- ударни. Уникалното в проекта е съчетаването на елементи от класическа музика и джаз, което правят италианката Федерика и басистът Михайл Иванов. 
Още едно американско участие ще завладее публиката на "Джаз в Бургас". Музикантът Райън Хенслър ще се представи в квартет с Людмил Крумов- китара, Велислав Стоянов- бас, Никола Горялов- ударни. 

В рамките на "Джаз в Бургас" участие ще вземат и едни от най-добрите български джазмени. Акцент в програмата тази година е участието на две дами - Милица Гладнишка, с проектът й  "Дивото зове", и Хилда Казасян с "Jazz&Me".  
Всички джаз вечери ще приключват на плажа с фестивален джемсешън. 
Билети за събитието се продават на касите на експоцентър "Флора", НХК, Държавна опера - Бургас и мрежата на Еventim.
Входните такси са както следва:
1 ден - 15лв.
2 дни - 25лв.
3 дни - 30лв.
4 дни - 40лв.
5 дни - 45лв.
Фестивалът се организира от Община Бургас в партньорство с Фондация "Америка за България".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов