Избрани Новини

В Долно Осеново посрещнаха Рамазан Байрам с хора и веселие

Животът

06-07-2016, 12:42

Снимка:

simitli.info

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Света Неделя събира миряни от Симитлийско

Много гурбетчии от Португалия и Испания се прибраха в България

Едно от най-многолюдните села в  Симитлийска община – Долно Осеново празнува заедно и от сърце традиционния Рамазан Байрам. Със заря, фойерверки, музика и танци хората отбелязаха началото на големия за мюсюлманите празник. 
Стотици гости и местни се събраха на площада заедно с кмета на селото Бисер Сегменов за свещения мюсюлмански празник. Много гурбетчии от Португалия и Испания се прибраха в България. Всяко семейство седна на празничен обяд, на трапезата задължително има печено месо и баклава. Младите поискаха прошка от по-възрастните. А музиката свиреше на площада от сутринта.
Привечер цялото село се събра на площада. Поп-фолк певицата Малина зарадва всички с концерт и повдигна настроението на празнуващите. Млади моми, невести, баби се хванаха на дългото хоро на площада. Празника с местните споделиха общинският кмет Апостол Апостолов, председателят на Общинския съвет Владимир Христов, кметове на съседни села и общински съветници.
Апостолов  поздрави всички празнуващи,  пожела им да са живи и здрави, да запазят вярата в доброто, да съхранят всичко стойностно от традициите и ежедневието и да го предадат на децата си, децата на Долно Осеново, децата на община Симитли, да останат най-хубавото село в Благоевградска област и да дават пример на целия регион със своята сърдечност, трудолюбие, инициативност, смирение и доброта. 
Танците и веселбата на площада продължиха до късно вечерта. Гвоздеят на програмата бе празничната заря, която освети небето над селото. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов