Избрани Новини

В Долно Осеново посрещнаха Рамазан Байрам с хора и веселие

Животът

06-07-2016, 12:42

Снимка:

simitli.info

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Света Неделя събира миряни от Симитлийско

Много гурбетчии от Португалия и Испания се прибраха в България

Едно от най-многолюдните села в  Симитлийска община – Долно Осеново празнува заедно и от сърце традиционния Рамазан Байрам. Със заря, фойерверки, музика и танци хората отбелязаха началото на големия за мюсюлманите празник. 
Стотици гости и местни се събраха на площада заедно с кмета на селото Бисер Сегменов за свещения мюсюлмански празник. Много гурбетчии от Португалия и Испания се прибраха в България. Всяко семейство седна на празничен обяд, на трапезата задължително има печено месо и баклава. Младите поискаха прошка от по-възрастните. А музиката свиреше на площада от сутринта.
Привечер цялото село се събра на площада. Поп-фолк певицата Малина зарадва всички с концерт и повдигна настроението на празнуващите. Млади моми, невести, баби се хванаха на дългото хоро на площада. Празника с местните споделиха общинският кмет Апостол Апостолов, председателят на Общинския съвет Владимир Христов, кметове на съседни села и общински съветници.
Апостолов  поздрави всички празнуващи,  пожела им да са живи и здрави, да запазят вярата в доброто, да съхранят всичко стойностно от традициите и ежедневието и да го предадат на децата си, децата на Долно Осеново, децата на община Симитли, да останат най-хубавото село в Благоевградска област и да дават пример на целия регион със своята сърдечност, трудолюбие, инициативност, смирение и доброта. 
Танците и веселбата на площада продължиха до късно вечерта. Гвоздеят на програмата бе празничната заря, която освети небето над селото. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден