Избрани Новини

В Дупница разпитаха управителя на "Популярна каса"

Касата завлякла десетки вложители с големи суми

В полицията в Дупница е бил разпитан управителят на местната "Популярна каса" Георги Близнаков. Касата придоби скандална известност през последните дни, след като стана ясно, че е завлякла десетки вложители с големи суми.

Вложителят разказа, че първоначално вложил спестяванията си на 12 процента лихва, а по-късно тя паднала до 8 процента. 58 са жалбите до момента, постъпили в Районната прокуратура в Дупница.

Емил Павлов - Районна прокуратура Дупница: "Към момента са постъпили по-голямата част от изисканите документи, снети са обяснения от председателя на касата."

От прокуратурата проверяват и това дали има нещо общо и случая с продаваните от Георги Близнаков апартаменти в Сапарева баня.

Емил Павлов: "Не мога да кажа дали има връзка между двете неща, преди да приключи проверката, но в РП Дупница действително има подадени жалби от граждани, които са закупили "на зелено"."

Във връзка с продажбата на апартаменти от Близнаков в Сапарева баня през годината са постъпили общо 4 жалби - две от тях са прекратени, а другите все още се проверяват, съобщава БНТ.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)