Избрани Новини

Варна и БФВолейбол с отлична оценка за историческия семинар на CEV

Участниците в събитието се радваха на изключително интересен и полезен обмен на опит

В края на миналата седмица, паралелно с финалите на Европейската лига, Варна бе домакин и на историческия семинар на CEV– Европейската конфедерация по волейбол. Участниците в събитието се радваха на изключително интересен и полезен обмен на опит и погледнаха света през очите на своите колеги.

Президентът на европейската спортна комисия – Роман Станиславов, отново призова да се отдаде необходимото внимание на това, колко значими са волейболните състезания, като каза че преживяването на зрителите не е по-маловажно, отколкото представянето на играчите.



„От изключително значение е да се подобри имиджът на нашия спорт и да привлечем повече спонсори - каза г-н Станиславов. - Този семинар ни предостави възможността да споделим стратегическите виждания на програмата CEV, оглавявана от президента Александър Боричич.Уверен съм, че присъстващите успяха да разберат накъде сме се запътили и Националните федерации и супервайзерите ще ни помогнат да подобрим стандарта на нашите състезания. Нашата работа е не просто да организираме волейболни състезания, а събития, в които феновете да желаят да участват.“

В трите интензивни дни, прекарани в Двореца на културата и спорта, участваха 50 човека, разделени на малки групи. Тяхната задача беше да следят за нуждата от подобрения, които могат да доведат до по-високо качество на волейболните събития.



„Бих искал да благодаря на Българската федерация по волейбол за тяхното гостоприемство и за помощта им при организирането на този семинар - допълни Станиславов. - Това бяха няколко натоварени дни, но обменихме изключително полезен опит, който със сигурност ще ни помогне да подобрим качеството на мачовете ни.“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов