Избрани Новини

Завърши един от най-силните държавни шампионати по акробатика (снимки)

В последния ден от програмата се проведоха съчетанията от групова акробатика

Завърши Държавният индивидуален шампионат по акробатка, който се проведе в зала „Скаптопара“  в Благоевград.  Столицата на Югозапада за първи път бе домакин на първенството с такъв голям ранг. В него участие взеха над 350 състезатели от 20 отбора.

В последния ден от шампионата, в зала “Скаптопара” се състезаваха юношите и девойките младша възраст 6-12 и 7-13 години- групова акробатика. Повечето клубове дойдоха с много добре подготвени съчетания и показаха качество на композициите много над средното ниво като хореография и чистота на изпълнение на акробатичните упражнения.

В рамките на шампионата треньорите тестваха състезателите си във възрастта 6-12 години, които за първи влизат във видове групова акробатика. Целта беше малките акробати да се обиграят на голямо състезание и да формират спортни навици.

"Проведения шампионат в Благоевград е един от най-силните в последните години. Имаме повод за оптимизъм за бъдещето на акробатиката в България!”- сподели националният треньор Драгомир Драганов.

"Държавният индивидуален шампионат премина в идеални условия, за които огромна заслуга има Община Благоевград, която осигури всичко необходимо за високото организационно ниво на това най-важно състезание от спортния календар на Българска федерация по спортна акробатика“, заявиха от федерацията.

В петте дни от пребиваването на акробатите в Благоевград, те получиха активната подкрепа на кмета д-р Атанас Камбитов, който лично откри Държавния шампионат и заяви, че Община Благоевград има много активна и ясна политика по отношение на развитието на спорта. Тя подпомага и стимулира абсолютно всички спортни клубове на своята територия, които развиват дейност в интерес на здравето и развитието на младите хора: "Многократно сме казвали, че броят на децата, които спортуват в базите, собственост на Община Благоевград, расте. Трябва да отбележим, че Общината предоставя базите си на спортните клубове безплатно."

От БФСА изразиха своите специални благодарности за оказаното съдействие през състезателните дни в зала “Скаптопара”, съдействие оказваха директорът БД „Спортни имоти“ г-н Валери Миков, организатори от отдел “Спорт и култура”, доброволци от Обединен детски комплекс - Благоевград, на медиите – партньори на Община Благоевград.

Генералният секретар на Българска федерация по спортна акробатика г-жа Николина Христова, лично изрази своята благодарност към Община Благоевград и лично към кмета д-р Атанас Камбитов за коректното и сериозно партньорство при организирането на Държавния шампионат по акробатика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов