Избрани Новини

Митрополит Серафим благослови гостите на събора в село Баня

Той се проведе под наслов "Бий тъпане и па на празник в Бане"

Хиляди хора се събраха на традиционния събор „Празник на моето село", който се провежда всяка година през първата неделя на месец юли на площада в Баня, предаде Дарик.

Тазгодишният събор се проведе под наслов „Бий тъпане и па на празник в Бане" и бе официално открит от кмета Мария Юрганчева, която поздрави всички банялии и гости.

Председателят на Общинския съвет в Разлог Мария Копанарова, която бе официален гост на празника, също поздрави всички присъстващи и им пожела здраве и благоденствие. Сред официалните гости бяха и Неврокопският митрополит Серафим, зам.кметът Венцислав Гърменов и кметовете на селата Бачево, Горно Драглище и Елешница.

В празничната програма участие взеха самодейни състави към читалище „ Просвета"- село Баня, фолклорна група „ Разложки мераци", а официален гост-изпълнител бе певецът Янко Неделчев. Част от програмата бе и рисунка на асфалт на тема „Жива вода", детски карнавал „В царството на приказките" и картинна изложба на местния художник Христо Попкостадинов.

Традиционният събор "Празник на моето село" се празнува вече 44 години. До 2000 година хората са се събирали да празнуват в гората в местността „Чилията", но заради зачестилите пожари празникът се отбелязва на площада в селото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)