Избрани Новини

Кирил Манов: Съоръжението на въжения парк в местността "Бачиново“ е абсолютно изправно

Проблемът не е в отделните кръгове или скъсани въжета

„Съоръжението на въжен парк в местността „Бачиново“, от което днес падна 7-годишно момиче, е абсолютно изправно“. Това съобщи на пресконференция Кирил Манов, главен инспектор „Обществен ред“ към сектор „Обществен ред и сигурност“ в Община Благоевград. „Относно сигурността и безопасността на въжения парк, гарантирам, че той е напълно изправен. Проблемът не е в отделните кръгове или скъсани въжета“, категоричен е Кирил Манов.

Днес към 12:52 часа седемгодишно дете падна от височина около два метра, при опит да се закачи с предпазния колан към следващ етап на съоръжението. Преди да използва атракциона, на детето е направен пълен инструктаж по безопасност. Справка показва, че момичето е редовен посетител на парка и е било напълно запознато със съоръжението.

Веднага след падането, на детето му е оказана първа помощ от служители на въжения парк. Те са напръскали детето с вода и са проверили дали не е глътнало езика си. В същия момент на място е извикана линейка, която е транспортирала момичето, за да му бъде направен медицински преглед.  Установено е, че детето е контактно, но има кръвоизлив и е транспортирано за столична клиника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов