Избрани Новини

Предмет “Религия” ще се въведе в училища в Петричко

Този предмет ще е по избор на родителите

В училищата в Петричко започна разяснителна кампания относно религиозното образование на децата. От новата учебна година в общината пилотно ще се въведе предмет "Религия" в предучилищна група и първи клас. Този предмет ще е по избор на родителите и само с тяхно съгласие децата ще го изучават. "С тази цел на първите родителски срещи ще присъстват богослови, които да разясняват начина, по който ще се преподава", коментира кметът Димитър Бръчков.

Общината има две основни цели – да се помогне на родителите да вземат информирано решение за своите деца и на директорите на училища за въвеждането на религиозното обучение. "Изучаването на "Религия" е един от начините обществото да се противопостави на сектите и хората да бъдат обединени, както по време на молитва в храма", каза енорийският свещеник от Петрич отец Ангел Кочев.

Графикът за обучението в училищата ще бъде изготвен съвместно с директорите и съгласуван с инспектората по образованието в Благоевград. Изброени бяха и утвърдените вече добри практики при обучението по религия в други общини и училища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов