Избрани Новини

Благотворителен търг направиха за младежи в Кюстендил

Картините са направени от всичките 18 младежи в комплекса

Търг с благотворителна цел организира днес, на Празника на черешата, общината в Кюстендил, за да зарадва младежите от Центъра за настаняване от семеен тип към комплекса за социални услуги в града. За Великден БНТ организира истински цветен празник за децата от комплекса, които, заедно с художника Иван Яхнаджиев създадоха общи уникални картини. Творбите, създадени от децата бяха дарени на общината в Кюстендил. Днес тя организира търг с благотворителна цел, информира БНТ. Интересът към произведенията беше наистина голям:

- Най-вече, че подкрепяме благородната инициатива на децата и фактически по този начин са избрали да набират средства за техни нужди. Те са уникални самите картини... Доведох малката си дъщеричка да си избере и тя се впечатли много.

- Много е хубава и красива и по мой си вкус...

Картините са направени от всичките 18 младежи в комплекса, повечето от които с тежка умствена изостаналост. Младежите показаха усет като истински художници и най-много се радваха, че са оценени и разбрани.

Силвия Янакиева - управител на Центъра за настаняване от семеен тип към комплекса за социални услуги в Кюстендил: Идеята е да бъдат продадени и с тях да бъде подпомогнат центъра. Засега търгът върви много добре и смятам, че ще си продадем всички картини.

От центъра казаха, че се надяват със събраните средства да купят уреди за кинезитерапия, каквито в комплекса няма, за да може да се работи по-интензивно с младежите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)