Избрани Новини

Ръководството на Fibank се срещна с миноритарните акционери

Редовните срещи са част от политиката на банката по прилагане на международните стандарти в доброто корпоративно управление

На 22 юни 2016 г. бе проведена редовна среща на ръководството на Fibank (Първа инвестиционна банка) с миноритарните акционери на банката.

Редовните срещи са част от политиката на банката по прилагане на  международните стандарти в доброто корпоративно управление, които Fibank прилага стриктно в своята дейност.

На срещата присъстваха г-н Васил Христов, Главен изпълнителен директор (CEO), г-н Димитър Костов, Главен директор Риск (CRO) и г-н Живко Тодоров, Главен финансов директор (CFO).

По време на срещата бе направен обзор на представянето на банката през първите 3 месеца от годината, като ръководството на банката изрази своите позитивни очаквания за резултатите и през второто тримесечие. Фокусът на вниманието на присъстващите бе ръста на печалбата, който отчита банката през годината. Г-н Васил Христов посочи, че след пълното и предсрочно погасяване на ликвидната подкрепа от страна на банката, се наблюдава стабилен ръст на новооткритите депозити.

По време на срещата присъстващите миноритарни акционери имаха възможност да обсъдят с ръководството на банката важни за тях теми като възможността за разпределяне на дивидент и очакваните резултати от провежданата в момента оценка на качеството на активите на банките.

Г-н Димитър Костов подчерта, че банката води по-консервативна политика по отношение на управлението на кредитите, като по този начин значително е намалила кредитния риск.

На срещата бе представен и един от новите продукти на Fibank – дигиталната карта, която представлява иновативна платформа за дигитални плащания, предложена за първи път в България и на Балканите в сътрудничество с  MasterCard. Регистрираният интерес към услугата надминава очакванията на банката и интензивното развитие в този пазарен сегмент ще допринесе за повишаващите се финансови резултати.

Г-н Димитър Костов запозна миноритарните акционери със стратегията на банката да се фокусира към кредитна експанзия сред малките и средни предприятия в страната, и в ритейл сегмента. Тази политика допълнително ще диверсифицира пазарните рискове и ще засили стабилните позиции на банката.

Към 14.30 часа днес стойността на акциите на Първа инвестиционна банка на БФБ се покачва с 1.73% от началото на днешната борсова сесия. През последния месец цената на акциите на банката се е повишила с 34.28%[1]



[1] Предоставената информация има изцяло информационен характер и не следва да се разглежда като препоръка за покупка или продажба, или склоняване към вземане на инвестиционно решение.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов