Избрани Новини

Приятната изненада се нарича Уелс

Гарет Бейл се очертава най-добър играч на първенството

Приятната изненада на европейското първенство се нарича Уелс. А Гарет Бейл се очертава, освен голмайстор, и най-добър играч на първенството.

Класическата победа за отбора на "драконите" срещу Русия с 3:0 дори не изглеждаше изненадваща. Лидер на отбора е Гарет Бейл, който направи много силен сезон и с Реал (Мадрид). С поредния си трети гол в трети мач е кандидат за голмайсторския приз на европейското във Франция. На много високо ниво са Арън Рамзи от Арсенал, Джо Алън от Ливърпул. До тях, съотборници, като левия бек на Суонзи Нийл Тейлър също стоят стабилно в тима на треньора Кристофър Колман. Че дори Тейлър намери време и да отбележи гол във вратата на Русия.

Тепърва ще се разбере дали Англия си направи сметка като допринесе за четвъртото 0:0 в шампионата със Словакия. Защото хората на Рууни и компания могат да се натресат на Португалия. Не,че Роналдо е убедителен на това европейско. Напротив. Но все пак още на осминафинал да играят Англия и Португалия означава един потенциален фаворит да изхвърчи твърде рано.

За сметка на това Уелс има шанс да продължи на четвъртфинал. А защо не  и на полуфинал. И да се окаже като Коста Рика - приятния аналог на световното първенство през 2014 в Бразилия. Тогава "тикос" също стигнаха до полуфинал без никой да ги брои предварително за фаворити.

И да се върнем пак на Бейл. Наистина, Гарет става потенциален кандидат да разцепи хегемонията на Роналдо и Меси за носители на "Златната топка". Вярно, отминала е едва половин година. Но силна пролет с Реал и евентуален полуфинал на европейско първенство с Уелс, както и голмайсторски приз на континенталния шампионат ще натежат много.

Особено, ако Роналдо продължи с неговите "изпълнения". Да не забравяме, че дузпата, която изпусна в мача с Австрия, или по-точно я би в десния стълб на вратаря бе буквално копие на изтърваната от Хуанфран от Атлетико на финала в Милано срещу Реал. Тогава обаче ударът на Хуанфран бе фатален. Сега, Роналдо има възможност в мача с Унгария да се реабилитира. Но той трябва да направи много силно европейско оттук нататък за да засенчи тръгналия отлично Бейл. Що се отнася до Меси, ако вземе с Аржентина Копа Америка, тогава може би Бейл ще трябва да гони невъзможното с Уелс. Но футболът е затова привлекателен и непредсказуем, защото е пълен с изненади...




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)