Избрани Новини

Благоевградско има резерви да се развива в балнеотуризма

Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева

На среща с бизнеса в Благоевград заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева и народният представител Димитър Делчев дискутираха актуални теми около оперативните програми, възможностите за пазари и отговаряха на въпроси в пълната с бизнесмени и бизнесдами зала "22 септември" в Благоевград. Темата на срещата бе "Възможности за икономическо развитие на Благоевградска област".

На срещата Даниела Везиева заяви, че се учудва защо няма подадени проектни предложения от областта, свързани с минералните извори и възможността за балнео туризъм. Отчетен бе фактът, че България е на второ място в Европа по минерални извори и на шесто в света, а ресурсът остава неоплозотворен. На срещата беше разкрито, че подведомственото й министерство планира пускане на програми за предприемачи до 30 и над 50 годишна възраст, както и специална програма за жените предприемачи.

В световен план бе съобщено, че в близките месеци България ще поднови изтеклата спогодба за търговия с Бразилия и Аржентина. Беше препоръчано и да се ползват т.нар. "зелени канали" за търговия с Руската федерация.

Даниела Везиева обеща отново да дойде в Благоевград на нова среща, на която ще може да съобщи повече параметри за предприемаческите програми и всичко актуално.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов