Избрани Новини

Благоевград отново събира млади театрални таланти на сцената на "Талантино“

Мария Статулова и Ники Станоев са жури на фестивала

24 театрални школи и стотици талантливи деца за четвърта поредна година покоряват Благоевград в рамките на театралния фестивал „Талантино“. Прегледът на театралните школи започва от днес и ще продължи до 24 юни.  „Оскарите“ 2016 в различните категории ще бъдат определени от жури, което включва знаменити имена в българския театрален живот -  театралната и киноактриса Мария Статулова и обичаният актьор и водещ Николай Станоев.

Началото на четвъртото издание на „Талантино“ е днес от 14.00 часа с постановката „Двубой“ на „Актьори без диплома“- Правец. От 18.00 часа Театрална експериментална трупа „Тези“ от Стара Загора ще представи „Миграция на белите китове“. Официалното откриване на четвъртото издание на „Талантино“ ще бъде от 19.00 часа днес в Общинския младежки дом, където ще се играят всички постановки, включени в програмата, а входът е свободен.

Домакините на събитието от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ ще представят със своята театрална школа „Ер малък“ постановката по А.П. Чехов „ Любовни трепети и въздишки“ от 19.30 часа.

Магията на театъра ще пренесе жители и гости на града в различни светове, ще разкаже истории, ще развесели, ще натъжи, ще впечатли с отлични актьорски умения на децата-актьори. Утре/ 21.06.2016/ „Талантино“ ще предложи на зрителите четири постановки. Първи на сцената на Младежкия дом от 14.00 часа ще излязат Арт Асоциация „Водолей“ с „АБВ - The Wall”, от 15.00 часа ще представят „Малкият принц“,а от 16.30 часа ще сглобят „BG кръпки“. Театралната щафета ще бъде предадена на Театрална студия „Драмеди“, също от София, които в 19.00 часа ще запознаят публиката с „Любовни местоимения“.

„Снежанка и седемте джуджета“ ще завладеят сцената на 22 юни от 11.00 часа. В образи ще влязат актьорите от Театрална школа към НЧ „Св. Климент Охридски“ – Симитли. От 16.00 часа Младежки театър „Приятели“ към Младежки дом - Пазарджик ще представи „Майсторките“ по „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир. ДЮТ „Мускетарите“- Перник са заложили на „Слуга на двама господари“ по Карло Голдони и започват в 18.00 часа. Интересен проект ще поднесат на почитателите на театралното изкуство актьорите от младежка вокално-театрална формация „Таласъмче“ - София. Музикално-театралният спектакъл носи името „Звездите на Венеция в полите на Витоша“ и е с начален час 21.00.

„Дядовата ръкавичка“ на Младежки театър „Маските“ към ОДК-Петрич ще открие третия фестивален ден от 11.00 часа и ще продължат с „Вампир“ от 11.30 часа. „Приказки, колкото усмивка“ по Джани Родари започва от 15.00 часа с актьорите на „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“- София, те ще представят и „Крушата Рагаца“ по Странислав Стратиев от 17.00 часа. Школа „Талантино“- Бургас ще запознаят жители и гости на фестивала с „Шестте пингвинчета“ в 19.00 часа, а от 20.30 часа Детско театрално студио „Слънчеви лъчи“ към НЧ „Заря-1911“ с. Бутан ще играе „Потъник“.

Шест постановки ще съпровождат последния ден от „Талантино 2016“. Началото поставят Театрално студио „Смехурко“- Банкя с „Приключения опасни с герои сладкогласи“ по Недялко Йорданов от 11.00 часа, в 13.00 часа пък ще припомнят коя е „Пепеляшка“ по братя Грим. Текстове на Сервантес и Добри Жотев ще звучат от 15.00 часа, пресъздадени чрез „Дон Кихот“. Младежкият театрален състав към СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Първомай ще подари на публиката „Червени рози“ от Алдо Бенедети в 19.00 часа. Талантите от Театрална школа „Ер малък“- Благоевград ще приемат театралната щафета в 20.30 часа с „Не се гази туй, що не гасне“. По традиция прегледът на театралните школи „Талантино“ включва изненади и огнени моменти. И тази година няма да липсва огнено шоу, представено от Детското театрално студио „Слънчеви лъчи“ към НЧ „Заря- 1911“- с. Бутан. Началото на зрелищния спектакъл ще бъде от 21.30 часа пред Младежкия дом.

Официалното награждаване в познатите категории, сред които за „Най- добър актьор/ актриса“, за сценография и костюми, за „Поддържаща женска/ мъжка“ роля и други ще започне точно в 22.00 часа на 24 юни в Младежки дом.

Входът на събитието е свободен за всеки, които желае да се потопи в магията на театралното изкуство и да стане част от приключението и ролите, които са подготвили участниците във фестивала. И тази година организатори на „Талантино“ са Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ с подкрепата на Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов