Избрани Новини

МВР задържа лидер на престъпна група за проститутки

Крими

17-06-2016, 15:28

Снимка:

архив

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Акцията на МВР, СДВР и Прокуратурата е проведена на територията на София

Лидер на организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация е задържан, съобщиха от МВР.

Полицейските действия са проведени на 14 и 15 юни т.г. Задържан е 47-годишен мъж, установен като лидер на организирана престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Извършени са процесуално-следствени действия в столичен нощен клуб и в две жилища, обособени за предоставяне на сексуални услуги. В качеството на свидетели са разпитани 12 души. С постановление на прокуратурата, мъжът е привлечен като обвиняем.

Акцията е проведена в хода на предприети допълнителни оперативни действия след реализирана на 29 и 30 януари операция, съвместно със СДВР, ръководена от прокуратурата.

Припомняме, че тогава бяха задържани петима от участниците в организираната престъпна група - И.Ц. /39 г./, А.Б. /45г./, И.Д. /35 г./, , П.Ч. /37 г./ и М.П. /39 г./, на които Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 30 януари т.г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)