Избрани Новини

Фолклорна феерия с ансамбъл "Пирин“ в първата вечер на събора "Ирин Пирин"

Кукери, танци и зурни ще разтърсят Пирина

Неповторима фолклорна феерия ще е първата вечер на "Ирин Пирин" – Съборът на Югозапада. На 17 юни планините край Разлог ще се разтърсят от звуците на зурни и танците на мистичните кукери, от мелодичен двуглас на пиринската песен и грандиозен спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“.
Пиринската вечер ще бъде предшествана от официалното откриване на събитието в 19,00 ч. и водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Преди това ще звучи музиката на зурните и на основната сцена ще излязат кукерите от Разлог, наричани „чауши“ . Публиката ще чуе изпълненията на самобитната мъжка фолклорна група „Годлево“. В 19,30 ч. започва уникалният спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“. В пищния  спектакъл на трупата са включени най-красивите и обичани песни и танци от Югозападна България. Със своите стилни фолклорни костюми и красивата народна музика ансамбъл „Пирин“ ще поднесе на публиката истинска приказка за българската духовност.
В 21 часа Пиринската вечер ще продължи с изпълнения на Румяна Попова, Димитър Димитров – Градевеца, Георги Гоцев, Милко Бошнаков и Карамфил Божиков заедно с оркестър „Роял бенд“.
"Ирин Пирин" – Съборът на Югозапада се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог. В дните на събитието (17-19 юни 2016 г.) ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват хиляди изпълнители и самодейци, както и четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”. Край Разлог ще има кулинарни зони с традиционни за региона ястия, детска творителница, музейни експозиции, алея на занаятите, състезания с коне-тежковози и още много атракции.
Символ на Събора и на българщината е внушителният български трикольор, който се извисява на 40-метров пилон на разложките поляни. 70-тонната конструкция бе изградена специално за събитието от Фондация „Наследство в бъдещето“. Знамето, което ще се развява целогодишно в сърцето на Пирин и внушителният пилон са подарък от фондацията за община Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов