Избрани Новини

Осъдиха виновни за смъртта на дървосекач

Крими

16-06-2016, 15:57

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инцидентът стана преди 3 г. в с. Дрента

Съдът призна  Георги И. и  Станислав В. за виновни за това, че на  28 август 2013 година в землището на еленското село Дрента в обект за сеч на дърва от Държавния горски фонд, стопанисван от ТП „Държавно горско стопанство Буйновци”,  по непредпазливост причинили смъртта на 21-годишния Христо М.
Наказанието на Георги И. - една година лишаване от свобода, е отложено с изпитателен срок от три години. Той е осъден за това, че като непълнолетен, извършвал работа, за която нямал необходимата квалификация и правоспособност. Дървото, което отсякъл, паднало в непредвидена посока и затиснало друг дървосекач. В резултат на получената травма той починал на място.
Другият подсъдими -  Станислав В., е осъден на три години лишаване от свобода , което на основание чл. 66 от НК е отложено с пет години изпитателен срок. Той е признат за виновен  за това, че като  собственик и управител на „Ес Ес Къмпани” ЕООД - гр. Елена, не е осигурил здравословни и безопасни условия на труд на работещите на сечището. Това става причина за инцидента и довежда до смъртта на дървосекача.
Присъдата на Окръжен съд - Велико Търново, подлежи на обжалване пред Апелативен съд  - В. Търново.
 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов