Избрани Новини

След Кърджали и Париж заложи на безопасно пресичане с Боби и Кели

ЗD акцията на пътя продължава и в Бургас

Боби и Кели вече се грижат и за безопасното пресичане в Париж. Това видя репортер на bulgariautre.bg. В началото на вече приключващата учебна година 3D фигурите се появиха за първи път в България - в навечерието на 15 септември те бяха монтирани на 4 кръстовища в Кърджали.

С подкрепата на „Дженерали“ България и „Дъ пойнт Интернешънъл“ ООД беше даден старт на нова за страната ни, позитивна кампания под надслов „Пресичай безопасно с Боби и Кели“. Идеята беше на кмета Хасан Азис, на когото бяха необходими 4 месеца миналото лято, за да реализира всеки един елемент от проекта.

Новите приятели на децата в Кърджали – Боби и Кели, са 3Д фигури с размер и визия на младежи, които бяха монтирани на тротоарите, непосредствено до 4 ключови пешеходни пътеки в града. Практиката, действаща в редица европейски държави, показва по-отговорно и внимателно поведение от страна на шофьорите, наближавайки зебра, обезопасена по този напълно непознат за България начин. Новата стъпка в обезопасяването на пешеходни пътеки, още повече тези в близост до учебни заведения, е част от стратегията на Община Кърджали за отговорно поведение на пътя. Боби и Кели, от своя страна, са имена, дадени от проектанта и изпълнител на инициативата и не могат да бъдат модифицирани в български вариант.

Тази година Боби и Кели ще заживеят и в Бургас. Очаквайте подробности как и кога ще започне тяхната мисия в морския град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов