Избрани Новини

Пилон с тегло 6 тона издигнаха за българския трикольор на събора "Ирин Пирин"

Съборът ще се проведе на 17, 18 и 19 юни

Започна активната подготовка на терен за първото издание на Ирин Пирин – Съборът на Югозапада, който ще се проведе на 17, 18 и 19 юни 2016 г. край Разлог. Днес беше издигнат пилон, колкото 10-етажна сграда, на който специално за събора ще се развее 35-метров трикольор.

Пилонът представлява 40-метрова конструкция от бетон и метал, която беше изградена специално за събитието от Фондация „Наследство в бъдещето“. Мащабната конструкция заедно с фундамента и арматурата тежи близо 70 тона. Самият пилон е шест тона и се състои от три части, като днес бяха монтирани две от тях и утре ще се издигне третата част със самото знаме. Изграждането на пилона започна в 10 часа сутринта и продължи няколко часа, като за монтирането му беше ангажиран и специален кран.   

Националният флаг, който ще се развее по повод събора Ирин Пирин, ще бъде най-голямото знаме на пилон в България и ще остане като подарък от Фондация „Наследство в бъдещето“ за  Община Разлог. Внушителното българско знаме ще се развее в сърцето на Пирин като символ на обединение и родолюбие.

Фондация „Наследство в бъдещето“ държи първи позиции за най-голямо знаме на Рожен- 5400 кв. м. и за най-голямо занме на пилон, което ще бъде на събора Ирин Пирин.

Ирин Пирин– съборът на Югозапада, се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог и ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. В дните на събитието (17-19 юни 2016 г.) ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват хиляди изпълнители и  четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”.  Край Разлог ще има кулинарни зони с традиционни за региона ястия, детска творителница, музейни експозиции, алея на занаятите, състезания с коне-тежковози, народни веселби и вечерни концерти с най-добрите народни изпълнители от Пирин и Рила. Съборът ще се състои на площ от 100 дка и организаторите очакват над 100 000 посетители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)