Избрани Новини

Щафета за знаещи в чест на 60-годишнината от членството ни в ЮНЕСКО

Спорт

13-06-2016, 16:05

Снимка:

un.org

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Утре, 14.06.2016 г., в парк „Възраждане” и прилежащия многофункционален спортен комплекс „Спортна София, зона Б5“, ще се проведе голямо спортно събитие „Щафета за знаещи” в чест на 60-годишнината от членството на България в ЮНЕСКО. Събитието се организира от Министерство на младежта и спорта с подкрепата на ЮНЕСКО, район „Възраждане” и „Софийски имоти” ЕАД. То е част от Националния план за отбелязване на годишнината и е в подкрепа на „София 2018 – Европейска столица на спорта”.

Официалното откриване на събитието ще бъде в 11:00 часа на сцената в парк „Възраждане”.

В „Щафета за знаещи” ще вземат участие ученици от район „Възраждане” на Столична община и от спортните училища в град София. Те ще се включат в състезания по 5 вида спорт (футбол, волейбол, баскетбол, петанк и тенис на маса) и в срещи с популярни спортни личности, които ще популяризират деветте български обекта в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Тереза Маринова (лека атлетика), Станимира Петрова (бокс), Мария Оряшкова (самбо), Петър Стойчев (плуване), Владимир Николов (волейбол), Александър Петров (кикбокс), Павел Лефтеров (автомобилизъм), Константин Папазов (баскетбол) и Александър Александров (футбол) са посланици на различните обекти и ще дават автографи на специални информационни брошури, които съдържат информация за паметниците.

В 11:30 часа в „Спортна София, зона Б5“ ще се състои демонстративен футболен мач между известни футболисти от близкото минало и журналисти и „Отбор на надеждата”, българския участник на Световното първенство по футбол за бездомни хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов