Избрани Новини

Десетки деца се включиха в "Чети с мен" в Благоевград (снимки)

Това е трето издание на инициативата

Десетки ученици от благоевградски училища се включиха в инициативата „Чети с мен“, която се провежда за трета поредна година в Благоевград. Кампанията е на Министерство на културата, а съорганизатори са Община Благоевград и Регионална библиотека „Димитър Талев“. Инициативата се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Официално старта на четенето даде директорът на Регионална библиотека „Димитър Талев" Райка Христова. Тя приветства събралите се хора на площад „Георги Измирлиев“ и поздрави всички, които обичат да четат. Веднага след нея излязоха актьорите от Куклен театър, които представиха част от постановката „Приказна въртележка“. Деца от II ОУ „Димитър Талев“ пък рецитираха „За да я има България“. Млади писатели от Обединен детски комплекс и Център по изкуства - Благоевград прочетоха лично творчество, а възпитаници на ПМГ представиха композицията „Аз обичам България“.

Всички участници в инициативата получиха и грамоти. Най-малките любители на книгата, които все още не могат да четат, оцветиха приказни герои с моливи и флумастери в специално обособен за целта кът.

Сред целите на „Чети с мен“ е да бъде насочено общественото внимание върху проблемите, свързани с грамотността и четенето, да бъде подкрепена българската литература, като и децата да бъдат стимулирани да четат. Освен това инициативата има за цел да покаже, че няма ограничения в местата, на които можем да четем.

Партньори на инициативата „Чети с мен“ са Общински куклен театър, Обединен детски комплекс, Център по изкуствата, Регионален инспекторат по образование, училищата на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов