Избрани Новини

Пилон, колкото 10-етажна сграда, развява българския флаг на "Ирин Пирин"

Внушителното българско знаме ще се развее на 17 юни край Разлог

Внушително българско знаме ще се развее на 17 юни 2016 г. край Разлог, когато започва първото издание на "Ирин Пирин" – Съборът на Югозапада. Националният флаг ще бъде издигнат на пилон колкото 10-етажна сграда. 40-метровата конструкция от бетон и метал ще се изгради специално за събитието от Фондация „Наследство в бъдещето“. 35-метровият трикольор ще е най-голямото знаме на пилон в България и ще се извисява в сърцето на Пирин по време на Събора и през цялата година като символ на обединение и родолюбие.
"Ирин Пирин" – Съборът на Югозапада ще се проведе от 17 до 19 юни 2016 Събитието се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог. Съборът ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. Посетителите ще се насладят на характерния мелодичен двуглас на пиринската песен, на специфичните обреди и обичаи, на традиционните за региона ястия.
В дните на събитието ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога” с надпяване и надиграване на формации и индивидуални изпълнители, представящи българската традиционна музикална и танцова култура и четвъртото издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”. Край Разлог ще бъдат представени традиционни български занаяти, етнографски и музейни експозиции, традиционните за региона ястия, кулинарни демонстрации, фермерски продукти и био храни. Ще има атракции с коне и кучета, народни игри и борби, детска творителница и атрактивни вечерни концерти с участието на най-големите фолклорни изпълнители от Югозапада. На 19 юни финал на Събора ще са народните веселби с Николина Чакърдъкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов