Избрани Новини

Над 100 000 гости очакват на "Ирин Пирин"

Съборът е тридневен

Община Разлог съвместно с фондация “Наследство в бъдещето” организират първото издание на форума “Ирин Пирин”, който ще се проведе от 17-и до19-и юни на поляните край Разлог. В тридневния събор самодецйци ще покажат характерния за региона фолклор, традиции и занаяти. Очакват се над 100 000 гости от цялата страна.

На официалното откриване на събора “Ирин Пирин” на 17-и юни ще бъде издигнато внушително българско знаме с размери 35 метра, а идеята е да символизира обединение и родолюбие. 5000 самодейци ще се изявят в първото издание на форума.

Владислава Андреева, фондация “Наследство в бъдещето”: ”Това са певци-разказвачи, инструменталисти, които ще покажат специфичната и красива народна музика и фолклор от Пирин и Рила- нещо, което е много интересно и атрактивно не само за вашия край, а и за българите от цялата страна.”

В рамките на форума "Ирин Пирин" на 18-и юни ще се проведе и четвъртото издание на фестивала „На армане с тъпане” в град Разлог, като той не е с конкурсен характер.

Владислава Андреева, фондация “Наследство в бъдещето”: “Това е едно надиграване на български хора, което се организира от Община Разлог. За него ще има над 500 участници, които ще показват различни хора."

На събора ще има много изненади и за децата, една от тях са уроците по родолюбие. В специално обособени кулинарни зони ще се предлагат биохрани от региона. Организаторите на събитието казаха, че заради струпването на много хора на едно място са взети необходимите мерки за сигурност. Предвидена е още специална организация на движението, което ще бъде еднопосочно с обходен маршрут за Банско през Разлог, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)