Избрани Новини

Парламентът облекчи процедурата по почистване на реките от наноси

Измененията са внесени от Станислав Иванов и група народни представители

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за водите, които целят облекчаване на процедурата по почистване на реките от наносни натрупвания. Измененията са внесени от Станислав Иванов и група народни представители.

В момента областните управители имат задължения да организират и координират дейностите по почистване на речните легла извън границите на урбанизираните територии. Когато е необходимо и изземване на наносни отложения, областният управител да може да организира и тяхното отстраняване, предвиждат измененията. Басейновите дирекции ще издават разрешителни за дейностите, които ще се предприемат за осигуряване на нормална проводимост на реката.

Депутатите приеха на първо четене и промени в Закона за водите, внесени от Димитър Делчев и Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Измененията предвиждат да отпадне задължението за монтиране на водомери на рибарници, изградени на река, за да се отчита влизащата вода. Нашето предложение е свързано с една недомислица в законодателството, посочи Ананиев. В момента няма сертифицирана служба и водомер, който може да бъде поставен, отбеляза той. Ананиев посочи, че отмяната на монтирането на измервателна апаратура няма да се прилага при използване на изкуствени химически вещества.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов