Избрани Новини

Уроци по водно спасяване за бургаските учениците от 5 до 7 клас

Лекциите се водят от обучени доброволци на БЧК - Бургас

От областната организация са решили да наблегнат на изключително важната за предстоящия летен туристически сезон дейност – Водното спасяване, повишавайки плажната култура на подрастващите.  Програмата „ВОДНОСПАСИТЕЛЕН МИНИМУМ”  е адаптирана към учениците от 5 до 12 клас, като целта й е да ги запознае с основните опасности при къпане и плуване, оказването на помощ и самопомощ при водни инциденти. 
Лекциите в училищата се водят от добре обучени младежи-доброволки на БМЧК, с дългогодишен опит в плуването. Константина и Мартина са ученички в 8 клас в ПМГ „Никола Обрешков“, Бургас и вече близо 11 години тренират плуване и водно спасяване. Те запознават своите връстници с основните правила на поведение около водните площи /басейни, плажове, реки и открити водоеми/, както и основните принципи за оказване на първа долекарска помощ в случай на инцидент. 
БЧК-Бургас цели да намали и предотврати риска от водни инциденти чрез запознаване на учениците с опасностите, които дебнат във водата. Стартът бе даден в 5 клас в ОУ „Бр.Миладинови“, като предстои такива лекции да бъдат проведени в още няколко училища в града. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов