Избрани Новини

Емоции и детски усмивки предизвика "Детски панаир“в Благоевград

Над 40 културно-образователни инициативи забавляваха малки и големи

С много смях, емоции и вълнения бяха белязани изминалите два дни в Благоевград, в рамките на които се проведе „Детски панаир“. Малчугани от Благоевград и страната влязоха в ролята на пожарникари, художници и изобретатели. Над 40 културно-образователни инициативи забавляваха малки и големи в поредната инициатива, подготвена за жители и гости на Благоевград.

„Детски панаир“ се провежда в областния център за трета поредна година, благодарение на фондация „Изиарт“ с председател Станка Желева, като съорганизатор е Община Благоевград. Любопитни детски погледи се събираха пред шатрите, разположени на площад „Македония“ и площад „Георги Измирлиев“, където малчуганите можеха да се запознаят с различни изкуства и да станат част от тях. Сред атракциите тази година беше „Корпус за бързо гърмене“, където децата се запознаха с различни комбинации от химията, както и с резултатите от тях. Стотици изрисувани детски лица и хиляди ръчно изработени изделия от хартия, магически пръчки и бои изпълниха централната част на града. В рамките на „Детски панаир“ имаше и специално обособено ателие, в което по атрактивен начин децата се запознаха със символа на Благоевград – кончето. Малчуганите имаха възможност да сътворят цветя от салфетки, да рисуват на асфалт, да направят отпечатъци на своите ръчички. Имаше и специално обособени ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Децата на Благоевград научиха и интересни факти за света и природата в около нас.

„Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детската аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов