Избрани Новини

Поискаха "Задържане под стража“ за тримата арестувани за трафик на жени

Районната прокуратура – Благоевград внесе в съда искането

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо трима мъже, арестувани по време на специализирана акция за трафик на жени и сводничество.

Към настоящия момент обвиняемите Мартин Филипов, както и двама полицейски служители от 1 РУП – Благоевград - Стефан Филипов и Петър Кънев, полицейски инспектор в сектор „Борба с организирана престъпност“ - Благоевград, са задържани за 72 часа с постановление на прокурор.

Припомняме, че на Мартин Филипов са повдигнати обвинения за набиране, транспортиране и приемане на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, на полицай Филипов за лично укривателство и издаване на служебна информация, а срещу Кънев - за лично укривателство.

До задържането им на 1.06.2016 г. в Благоевград се стигна след разследване, продължило повече от месец, след подадена жалба от една от жертвите на сводника за упражнявано насилие и тормоз. Впоследствие били използвани СРС, които разкрили участието на служителите на реда в престъпната дейност.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Благоевград продължават да се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени. Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)