Избрани Новини

Децата на Благоевград танцуват и пеят в "Дни на детското творчество”

Възпитаници на всички целодневни детски градини и обединени детски заведения взимат участие

Възпитаници на всички целодневни детски градини и обединени детски заведения в Благоевград взимат участие в традиционния фестивал „Дни на детското творчество”. В рамките на два дни – 2 и 3 юни, деца от детските заведения показват своите умения и наученото в детската градина пред родители, учители и граждани. Началото на фестивала беше дадено от 17:00 часа в четвъртък в зала „ Яворов“. Първи на сцената излязоха децата от ОДЗ 1 „Синчец“, които се представиха с диско изпълнение. След тях се изявиха ЦДГ 11 „Здравец” и ЦДГ 4 „Роса”.

В първия ден на фестивала свой спектакъл показаха и децата от ОДЗ „Първи юни“. Участие  взеха  още и ЦДГ 1” Ведрица”, ОДЗ 3 и ЦДГ 2 „Св. Богородица”.

Началото на втория фестивален ден ще бъде поставено с изпълнения на децата от ЦДГ „Вечерница“. След тях на сцената ще излязат ОДЗ 2 „Детски свят”, ЦДГ 12 „Алени Макове”, ЦДГ 3 „Детелини”, ЦДГ 10 „Мак”, ЦДГ 6 „Щастливо детство”.

С фестивала „Дни на детското творчество“ Община Благоевград има за цел да даде сцена за изява на младите таланти, да насърчи тяхното развитие в различни аспекти и да покаже отличната работа на преподавателите с децата на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов