Избрани Новини

Томбола и игри зарадваха децата в Разлог за 1 юни (снимки)

Мотото на тазгодишния празник беше ”Община Разлог с грижа за своите деца”

За 16-та поредна година Община Разлог организира интересен и забавен празник за Международния ден на детето. Клоуни, приятни изненади, състезание по управление на велосипед, рисунка на асфалт, демонстративен шах и традиционната томбола бяха част от празничната програма за малчуганите на Разлог.

На сцената на Централния площад в града децата от ОДЗ ”Елиза Астинова” и началните класове от училищата на гр. Разлог изпълниха песни и танци по различни композитори.

Мотото на тазгодишния празник е ”Община Разлог с грижа за своите деца”. Първият печеливш номер от томболата изтегли кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави децата за техния празник и им пожела да растат здрави, щастливи и безгрижни. Голямата награда-велосипед, спечели Мариян Манов, ученик в 4 клас на ОУ „Никола Парапунов“, гр. Разлог.
Международният ден на детето се чества в много държави по света. В България става популярен след 1949 година, но в световен мащаб води началото си още от 1925 година, когато се провежда Световната конференция по въпросите на детското здраве в гр. Женева, Щвейцария.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)