Избрани Новини

И в Сапарева баня вече има "синя зона"

Новините

01-06-2016, 13:36

Снимка:

Община Сапарева баня

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гейзерът в Сапарева баня е застрашен

Облекчават синята зона за бизнеса в Банско

Общинарите приеха промяната с 11 срещу 2 гласа

В Сапарева баня ще има „синя зона". Това решиха съветниците в курортната община, съобщава Дарик. С 11 гласа „за" и 2 „против" беше приета Наредбата за организацията на движение. Против гласуваха Костадин Николов и Светослав Андреев от ПП „Отечество" и ПП „Обединени земеделци". Според кмета Калин Гелев въвеждането на зоната ще облекчи движението и нерегламентираното паркиране. Местата за паркиране се предвижда да са около 100.

Цената за паркиране в паркингите ще бъде 1 лв. за 2 часа, за 4 часа – 2 лв., за цял ден 5 лв., на местата за кратковременно паркиране ще се заплаща по 1 лв. на час.

Предвижда се да има 4 платени паркинга – на улици „Гюрица", „Пчела", „Здравец" и „Гейзера" и „синя зона" по 2 улици – „Паничище" и „Славяни". Работното време на „синята зона" ще бъде от 8 до 18 часа, като се предвижда и поставянето на скоби и закупуването на „паяк". Предстои да бъде сформирано звено в ОбА, което да отговаря за организацията и реда в зоната за паркиране. Преди да започне да действа най-вероятно ще трябва да бъдат обозначени и обособени паркингите и местата за паркиране в „синя зона".

Паркирането в Сапарева баня се превръща в сериозен проблем, особено в летния сезон заради множеството басейни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов