Избрани Новини

Награди и забавления за Деня на детето в Благоевград

Камерна опера ще подари премиерата на музикалната приказка "Цар Килимар“

Много емоции и усмивки очакват малчуганите в Благоевград по повод Международния ден на детето – 1 юни. Подготвена е богата програма, която ще създаде празнично настроение у малките жители и гости на града. Началото ще бъде поставено от Център по изкуствата с ателиета, в които малчуганите ще дадат воля на въображението си и ще покажат умения. Ателиетата ще бъдат разположени на площад „Георги Измирлиев“ и ще отворят врати в 10:00 часа. В тях ще се изработват различни фигури от хартия. Децата ще покажат и своите възможности, рисувайки с тебешир на площадното пространство. Уроците ще се водят от преподаватели от Центъра по изкуствата. В 11:00 часа деца от Центъра за култура „За Родопите” в Смолян, ще представят спектакъла „Кокошка с брошка“. Представлението разказва историята на една кокошка, която вместо яйце снася шоколадов бонбон и това я притеснява. След неуспешни опити да намери решение на “проблема” си при нейната приятелка Патицата, при Доктора и при Царя, накрая в един хубав слънчев ден децата я убеждават, че всъщност не се е случило нищо страшно, а напротив.

Община Благоевград и Камерна опера ще подарят на малчуганите много емоции чрез музикалната приказка „Цар Килимар“ от Жул Леви, която ще бъде представена на 1 юни – Международен ден на детето. Входът е свободен за всички деца. В програмата по повод 1 юни „Зайо Байо“ ще раздава награди чрез томбола. За участниците са подготвени много изненади, а най-голямата награда ще бъде колело.

През целия ден културните институции и частни школи ще представят свои програми. Тържества ще има и в детските заведения на територията на общината.

 

 

 

 

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)