Избрани Новини

Наркодилър отнесе 8 години затвор и 50 000 лева глоба

Крими

31-05-2016, 17:22

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Тодор Арнаудов на ОСЕМ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА И ГЛОБА в размер на 50 000 лв. и подсъдимата Мария Мошикова на ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА. Наказанието „Лишаване от свобода” подсъдимият Тодор Арнаудов ще изтърпява при първоначален СТРОГ режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, а наказанието на Мария Мошикова е отложено за изтърпяване с изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ.

Производството по делото протече по реда на глава ХХVІІ от НПК, а именно „Съкратено съдебно следствие”, при което подсъдимите се признаха за виновни в това, че на 23.10.2015 г. в гр. Пловдив подсъдимият Тодор Арнаудов при условията на опасен рецидив, като извършител, в съучастие с Мария Мошикова, също като извършител, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество в особено големи размери – 499 гр. хероин на обща стойност 59 880 лв.

Двамата подсъдими са бивши съпрузи. Тодор Арнаудов се снабдявал с с хероин от неизвестен източник от Р Турция, но тъй като бил познат на полицейските органи като лице от контингента по линия „Разпространение на наркотични вещества”, оставял придобитото количество наркотично вещество на съхранение в дома на бившата си съпруга Мошикова. Когато се появявал клиент, който иска да закупи количество на едро, Арнаудов уведомявал Мошикова да му достави такова количество или да го даде на клиента.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов