Избрани Новини

Дамите от Сдружение "Движение - Ние, жените" честваха юбилей

С песни, хора и вкусотии отпразнуваха десетгодишнина

Десетгодишен юбилей на благоевградското сдружение "Движение - Ние, жените"събра десетки дами от Югозапада на пищна среща в "Старата къща". Красавиците от сдружението начело с председателката Здравка Чимева /Жена на годината на Благоевград/, облечени в старинни градски рокли, посрещаха с погача и бонбони многобройните гости, дошли да уважат най-работливото и най-популярно и обичано дружество. Тук беше депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева, писателката Евгения Йорданова, гости пристигнаха и от женските клубове в Бачево, Скребатно, Бараково и Горна Брезница, с които сдружението работи от години по най-различни проекти.

През десетте години от своето създаване сдружението се утвърди и стана търсено заради неспирната си дейност по опазване на старинни архитектурни и исторически паметници като черквата в Скребатно, заради участието във всички екологични акции на Община Благоевград и НП "Рила", заради своята благотворителна дейност и отзивчивост при всички акции, насочени към добро и милосърдие. Жените от сдружението винаги се притичват на помощ, когато е необходимо и сами търсят на кого, къде и как да помогнат.

И не случайно поздравителният адрес на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов изразяваше неговата благодарност за свършеното досега и подкрепата му за добротворческата дейност на сдружението, а депутатът Даниела Савеклиева ги приветства с пожелание да продължават все така със своите инициативи за благото на жителите на Благоевград и на България. 

Сдружението получи още много паздравителни адреси, грамоти, цветя и подаръци, а то зарадва гостите си с програма на деца от съставите на читалище "Н.Вапцаров" и ОДК, както и на групата за стари градски песни при читалището. Гостите от Бачево и Скребатно също с песни и танци поздравиха домакините. Имаше и изложба-базар на домашно приготвени баници, пити и баклави, томбола с награди и много настроение, хорца и веселие. Истински празник, който дамите подариха на всички, които бяха на купона!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов