Избрани Новини

Спомен-изложба за Христо Бараковски откриват в Благоевград

Благоевград Лайф

25-05-2016, 10:20

Снимка:

blagoevgradutre

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спомен за дърворезбаря Христо Бараковски

Откриват изложба “Спомен за Христо Бараковски“

Изложбата включва дърворезби и рисунки на художника - дърворезбар

Изложбата за Христо Бараковски ще бъде експонирана във фоайето на Община Благоевград. Откриването е днес от 17.30 часа. Изложбата включва дърворезби и рисунки на известния български  художник-дърворезбар.

Христо Бараковски е роден в Благоевград на 25 май 1936 година. През 1986 година той е удостоен със званието „Заслужил художник” и почетен гражданин на Благоевград.

В творческата си биография Христо Бараковски има  редица самостоятелни изложби с дърворезба и рисунки в частни и държавни галерии  в България, Италия, Австрия, Швеция, Германия и Дания. Творби на художника притежават Националната художествена галерия, Националеният музей за декоративно-приложни изкуства в София, художествени галерии в страната, частни колекции в Германия, Швейцария, Великобритания, САЩ, България, Италия, Франция. Той е носител на голямата наградата на Сдружението на българските художници, носеща  името на "Иван Пенков". Носител е на орден „Св. Св. Кирил и Методий”  III-та степен - два пъти и на орден „Червено знаме на труда”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов