Избрани Новини

На финала на "Тара-ра-бумбия”: Мариус Куркински

Музика, театър и кино ще вървят ръка за ръка

Финалът на четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” ще бъде различен и стилен, както неговото откриване. Събитието съвпада и се превръща в продължение на програмата на Европейска „Нощ на музеите, галериите и театрите”, в които Община Благоевград се включва с редица мероприятия. Музика, театър и кино ще вървят ръка за ръка. Днес „Тара-ра-бумбия” започна от 13.30 часа с постановката на Вадим Леванов „За кравите” на Камерна сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. „За кравите” е документална пиеса, която руският режисьор Семьон Александровски ще представи Work in progress с артистите на театър „Реплика”.

Жители и гости на Благоевград ще имат възможност да гледат игралният филм, част от романа „Братя Карамазови” на Ф.М.Достоевски „Някой посети душата ми”. Големият български актьор Мариус Куркински се завръща в Благоевград, за да пресъздаде историята на най-малкия брат Альоша. История за страдание и просветление, която ще бъде прожектирана от 17.00 часа в кино “Cinemax”. Адаптацията на филма е на Мариус Куркински. Адаптацията е на самия Мариус Куркински. Режисьор, продуцент и оператор е Стефан Ненков-3inSpirit. Монтажът на филма е на Явор Веселинов, музиката на Djivan Gasparjan.

Мариус Куркински е режисьор на постановката, която Народен театър „Иван Вазов” ще представи от 19.00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров”. „Синята птица” е на Морис Метерлинк, който е носител на Нобелова награда за литература (1911) „за многостранната му литературна дейност, особено за драматическите му произведения, характеризиращи се с богатство на въображението и поетическа фантазия”. Пиесата е пътешествие на две деца – пътешествие на невинността – в царството на живота и смъртта, на деня и нощта, на миналото и бъдещето в търсене на щастието. В ролите благевградската публика ще види Димитър Николов, Ванеса Лу, Рени Врангова, Илиана Коджабашева, Веселин Анчев, Василена Винченцо, Валентин Ганев, Виктория Колева, Деян Ангелов, Пламен Пеев, Милена Атанасова, Албена Колева, Дарин Ангелов, Дамян Тенев, Виктор Танев, Цветомира Даскалова, София Бобчева, Благовест Благоев, Биляна Петринска, Теодор Елмазов, Албена Ставрева, Вяра Табакова.

Звездното присъствие на театралната сцена продължа, но с музикално направление. Големият финал на четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия- Територия за млад театър” е от 22.00 часа. Сцената този път ще бъде обгърната от произведения на изкуството, защото ще е в Градската художествена галерия. Адриана Николова или по- позната като Печенката, Теодор Елмазов, Пламен Пеев и Веселин Веселинов-Еко ще си партнират в един различен проект – „Beat Box Comedy”. Представлението е нов вид хибрид сред музикално-комедийните жанрове, а актьорският екип обещава много музика, смях и забавление.

Поканени на събитието са всички жители и гости на Благоевград, които искат да бъдат част от магията на музиката и театъра и близо до големите имена на българската сцена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)