Избрани Новини

Задържаха на ГКПП-Гюешево македонеца Емини Сафедин

Издирван е в Австрия за трафик на хора

Македонски гражданин, задържан с Европейска заповед за арест за участие в престъпна група с цел трафик на хора, остава в ареста, съобщава Дарик.
В Окръжна прокуратура -Кюстендил е образувана преписка въз основа на получени от ГПУ - Гюешево материали, както и такива, предоставени от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество", сектор SIRENE, касаещи издирвано лице по издадена Европейска заповед за арест.

На 08.05.2016 г., около 22.30 ч., на ГКПП-Гюешево, на влизане в страната, като пътник в автомобил марка „Фолксваген" с австрийска регистрация пристигнал гражданин на Република Македония Емини Сафедин. При извършената проверка е установено, че за лицето има въведен сигнал в Шенгенската информационна система от Австрия с мярка „лице за арест с цел предаване или екстрадиране".
Сафедин е обявен за международно издирване от австрийските власти, въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в гр. Линц, Австрия, за участие в престъпна група с цел трафик на хора.


На 09.05.2016г. с постановление на Окръжна прокуратура -Кюстендил лицето е задържано за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването му пред Окръжния съд в града. Няколко дни по-късно съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на македонския гражданин до провеждане на съдебното производство по изпълнение на Европейската заповед за арест.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов