Избрани Новини

Купи за ректора на ЮЗУ

Спортистите му връчиха завоюваните купи и медали от националните зимни и летни универсиади

На тържествена церемония днес преди началото на Академичния съвет ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков получи спечелените купи и медали от студентите-спортисти. Треньорите и капитаните на отборите по баскетбол и волейбол връчиха на ректора купите за първо място от Националната студентска универсиада. В Русе при изключителна конкуренция между 25 университета от страната, спортистите на ЮЗУ "Неофит Рилски" извоюваха 6 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, което нареди Университета на престижното 3-то място след  НСА "Васил Левски" и УНСС. Медали и купи на ректора връчиха и състезателите от зимните спортове, които завоюваха комплексно второ място на зимната универсиада.

Отборът по баскетбол с треньори Божидар Гьорев и Николай Хаджиев се срещна на оспорван финал с отбора на домакините от Русенския университет "Ангел Кънчев" и спечели шампионската титла.

„Тези успехи ни костваха много труд и много тренировки през цялата година. За трета поредна година сме шампиони, а това показва, че трудът носи невероятен резултат. Много съм щастлив и доволен от момчетата и това, което постигнаха“, каза старши треньорът на баскетболния отбор Николай Хаджиев. Според него за постигането на такъв невероятен успех е необходимо голямо спортно сърце и спазване на треньорските препоръки. Треньорът подчерта, че подготовката и базата, която предлага Югозападният университет „Неофит Рилски“, са на много високо ниво.

„Югозападният университет предлага специалност „Треньор по вид спорт“. Сред различните видове спорт са футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, ски бягане и биатлон, ски алпийски дисциплини и сноуборд, таекуондо ITF, тенис, плуване, борба, лека атлетика. Ставаме много сериозна конкуренция на Националната спортна академия „Васил Левски“, каза Николай Хаджиев.  Той благодари за подкрепата на ректорското и деканското ръководство, както и на всички момчета, без които този успех не би бил възможен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов