Избрани Новини

Музеят в Благоевград се включва в Европейската нощ на музеите

Ще отвори врати от 14 часа и ще посреща своите гости до полунощ

За десети пореден път Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Министерство на културата и Община Благоевград, ще се включи в Европейската нощ на музеите на 21 май, когато музеят ще работи с променено работно време. Той ще отвори врати от 14.00 часа и ще посреща своите гости до полунощ.

От 15.00 до 16.30 часа детската публика ще има възможност да участва в организираните занимания в музеен детски кът, които ще провокират творчество, сръчност и въображение у децата. От 17.00 часа в Европейската нощ на музеите ще се включат и „Биг Бенд - Благоевград“, Музикална академия „Престо“, художникът Георги Стойчев, студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски“, СУ „Св. Климент Охридски“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ към НЧ „Никола Вапцаров“.

От 20.00 часа на специална церемония, за шеста поредна година, приятели и съмишленици на музея ще получат своя заслужен приз  - почетни грамоти за популяризиране на културно-историческото наследство и дейността на РИМ-Благоевград. Музейният показ на културни ценности ще се осъществи с откриването в 21.00 часа на нова етнографска експозиция „За народното знание, умение и вдъхновение”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов