Избрани Новини

Погребаха съратник на Иван Михайлов край църква в Пирин

Антон Попов е един от последните доскоро живи герои от историята на ВМРО

Високо в Пирин планина над село Сугарево, до църквата "Св.Илия" погребаха праха на един от най-близките и верни сътрудници на Иван Михайлов - Антон Попов, информира в."24 часа". Около 100 души отдадоха последна почит на един от последните доскоро живи герои от историята на ВМРО. На погребението бе заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов.

"Събрали сме се днес, на това свещено място за организацията ,за да изпратим един истински стожер на българщината, един предан войник на ВМРО и честен български журналист, който не пожали целия си живот в служба на Отечеството! Днес Антон Попов ще намери покой тук на тази свята земя в Пирин планина, където почиват Тодор Александров , Симеон Евтимов , Панзо Зафиров и Ване Параспуров", каза депутатът от ВМРО Атанас Стоянов.
Сред опечалените бяха съпругата Вида Боева-Попова, синът Найден Попов, както и гости от Република Македония. Опелото бе отслужено от свещениците Никола Златийски от Сандански и Веселин Арнаудов от София.

Антон Попов почина на 88-годишна възраст в началото на април в Рим. Последното му желание е било да бъде погребан в България, което и направиха неговите роднини и приятели от ВМРО.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)