Избрани Новини

Най-силният мъж на Америка спи по 10 часа на ден

Посъветва студентите да не ползват забранени добавки, а натурални продукти

Носителят на две титли "Най-силен мъж на Америка" и спортист номер едно на Община Гоце Делчев за 2014 и 2015 година Димитър Саватинов изнесе лекция пред студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Благоевград.

Преди срещата си със студентите Саватинов направи тренировка, като вдигна 400 кг.  След това направи демонстрация пред свои привърженици, като вдигна 270 и 320 кг. Тези демонстрации бяха и част от подготовката на шампиона за предстоящото му състезание в Литва.

„Трудно се става най-силен мъж в Америка, защото конкуренцията в Америка е доста голяма, едни от най-силните мъже в света се състезават там, но аз го исках силно и го постигнах“, призна Димитър Саватинов. Той разказа за живота си в България, за трудностите и за пътя към големия успех. Саватинов даде и няколко съвета на студентите. Посъветва ги да не ползват забранени добавки, а да залагат на натурални продукти, за да опазят здравето си. Другият важен съвет, който даде на привържениците си, е никога да не се предават и да работят усърдно за постигане на мечтите си.

Студентите проявиха интерес към добрата форма на Саватинов и задаваха въпроси,  свързани с храненето, съня и тренировките. Димитър Саватинов подчерта, че сънят е изключително важен и колкото повече спи човек, толкова по-силен може да стане. За да се чувства добре, най-силният мъж на Америка спи по 10 часа на ден и пие по 7-8 литра вода. Тренировката на шампиона започва с 20-минутна загрявка и завършва с 15-минутно кардио. Добрата форма Саватинов постига и с добър хранителен режим, който е подготвен от близкия му приятел Крум. Следващата цел на шампиона е да стане най-силният мъж на света.

Публичната лекция бе част от мероприятията, посветени на 40-годишнината на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Организатори на срещата са Студентският съвет към ЮЗУ "Неофит Рилски" със съдействието на Факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт", УСК „Академик“, Катедра " Спорт".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов