Избрани Новини

Децата творят и четат в Детска библиотека на открито в Благоевград

Събират се рецепти от бабите и дядовците, които ще бъдат издадени в сборник "Благоевградски вкусотии”

Децата на Благоевград имат своя обособен книжен приказен кът в Панаир на книгата – „Литера Експо” 2016. Пред зала „22 септември” малчуганите могат да рисуват, оцветяват, да играят, докато техните родители разглеждат богатия избор, който предлага третото издание на книжния панаир и да обогатяват личната си библиотека. Всеки ден, до 15 май, ще има разказвач, който да чете приказки на най-малките жители и гости на Благоевград. Детската библиотека на открито ще предлага уютна обстановка и много забавление през следващите дни.

Благоевградските кулинари от своя страна проявиха голям интерес към инициативата, която за първи път е част от третото издание на „Литера Експо”, а именно събирането на автентични рецепти от благоевградския край. Някой от тях вече пуснаха своите тайни в приготвянето на вкусни ястия в кутията, която е разположена на щандовете на панаира. Събраните рецепти ще бъдат издадени в сборник „Благоевградски вкусотии”.

14 издателства са подредили книги в шест шатри на площад „Георги Измирлиев”, а интересът към закупуването на книги расте с всеки изминал ден. Публиката е привлечена и от авторите, които всяка вечер представят свои книги. Любопитни моменти около написването на книгите си споделиха Весела Люцканова за романа й „Досие на убиец”, както и Людмил Станев за последната му книга „Рязко”.

Утре, (12 май) е обявен за „Ден на библиотекаря”, а благоевградските почитатели на литературата ще могат отново да закупят книги и да се срещнат от 17.30 часа с писателката Людмила Андровска, която ще представи новата си книга „Което си отива” и авторът Тодор Пейчев с „Душата ми плаче за теб” от 18.30 часа пред зала „22 септември” на площад „Георги Измирлиев”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов