Избрани Новини

Хранителни продукти бяха раздадени в Босилеградско

Хора от отдалечените планински села получиха помощта

Културно-информационния център "Босилеград" и Фондация "Помощ за България", ръководена от родената в Кюстендил, но живееща в Германия Лили Шмидт, са направили хуманитарна акция и са раздали 30 пакета с хранителни продукти от първа необходимост на социално застрашени хора в отдалечените планински села в Босилеградско. Това съобщи за БНР председателят на центъра в Босилеград Иван Николов.

Фондацията "Помощ за България" за втори път прави дарения за социално застрашени хора в Босилеградско. Акцията се е състояла по повод Великденските празници, но заради отдалечените и трудно достъпни планински села, доставянето й се е забавило с няколко дни, но все пак е пристигнала до получателите си, съобщи Николов.

Основател на фондацията "Помощ за България" е Лили Шмидт. През 2003 г. тя е наградена от президента на Германия с медал за благотворителност "Фердинс Кройц", а през 2005 г. получава орден "Мадарски конник". Лили Шмидт е почетен член на кюстендилското женско дружество "Майчина любов". През 2008 г. година е удостоена със званието "Почетен гражданин" на Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов