Избрани Новини

В Кюстендил честват Деня на Европа

В 9:30 ч. ще се проведе велопарад под мотото "Европа на колела"

Информационен център Европа Директно - Кюстендил и читалище „Братство 1869" организират днес поредица от инициативи, посветени на Деня на Европа.
В 9:30 ч. ще се проведе велопарад под мотото „Европа на колела", който ще стартира от ОУ „Даскал Димитри". Целта му е да популяризира предимствата на велосипедния транспорт в градска среда, което би подобрило екологичния статус на града. Велопарадът ще премине през изградената велоалея по протежението на р. „Банщица", през Колушко дере до Езикова гимназия „Д-р Петър Берон" и оттам ще се спусне по ул. „Людмил Янков" до театъра, откъдето ще излезе на пешеходната алея на бул. „България" и ще завърши при сградата на читалище „Братство 1869". Всички желаещи да се включат трябва да бъдат в 9:15 на старта.
В 10:30 ч. пред читалището ще се проведе традиционната информационна кампания. На щанда на центъра гражданите и гостите на Кюстендил ще могат да получат безплатни информационни материали за ЕС.

В 11:00 ч. ще стартира инициативата „Алея на европейските дървета". Стволовете на дърветата пред читалище „Братство 1869" ще бъдат опаковани с разноцветни текстилни ленти, визуализиращи знамената на страни-членки на ЕС.
Ще се проведе и игра с игрословици „Подреди Европа", в която два отбора от ученици от НУ „Св. Климент Охридски" ще се състезават кой пръв ще подреди игрословицата, съставена от имената на страни и столици от Европейския съюз. Ще има много музика и забавление за всички.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов