Избрани Новини

Кюстендил продава градския си плаж

Купувачът на обекта се задължава да запази предназначението му за срок от 10 години

Решението на общинските съветници в Кюстендил от декември 2015 год. да продаде градския плаж е легитимно и законосъобразно, постанови състав на Върховния административен съд, съобщава kmeta.bg. Местно сдружение обжалва решението на минипарламента с "подозрения", че се отива към нагласена сделка, която ще ощети общината.  Според съдиите в решението ясно е записано, че купувачът на обекта се задължава да запази неговото предназначение за срок от 10 години. Решението е окончателно.

Така администрацията получи картбланш да стартира процедурата по продажбата на градския плаж. При това на намалена приватизационна оценка - комплексът с площ от 3 210 кв.м. първоначално беше оценен на 3 501 000 лв., но съветниците решиха да се намали на 3 045 000 лева. Старата цена е от 2011 год.

"Кризата, тежката икономическа ситуация и др. доведоха до поевтиняване на имотите. Логично беше да приемем нова по-ниска цена и за градския плаж", мотивира решението шефът на съвета Иван Андонов. При оценката да се използват сравнителни пазарни методи към настоящия момент, поискаха още червените съветници, но това не стана.

Преди 10-12 години беше продадено правото на строеж върху терена за 3,5 мил. лева на чуждестранен социален фонд, който имаше проект за изграждане на селище и комплекс за болни и социално слаби хора. Обектът така и не беше започнат, а общината откупи отново правото да строи за около 800 хил.лева. Беше изграден кокетен плажен комплекс, който лятото се пука по шевовете - входът е символичен, 1 лев. Като се продаде, вероятно ще поскъпне, опасяват се кюстендилци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов