Избрани Новини

Санданчани празнуваха с Ансамбъл "Пирин" /снимки/

Животът

06-05-2016, 12:23

Снимка:

sandanskibg.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три дни в Сандански майстори от цяла България показваха умения

Ансамбълът създаде празнично настроение на всички

Сандански отбеляза своя празник вчера. В празничния ден по традиция на манастирчето „Св. Св. Козма и Дамян“ бе отслужен водосвет за здраве от Неврокопски митрополит Серафим. След като всеки имаше възможност да се докосне и целуне иконата на Света Богородица, която ден преди празника бе донесена от Мелник, в тревните площи около манастирчето се проведоха и народните борби.

С два концерта продължиха следобедните часове на празнуващия Сандански. В 17:30 ч. на площад „България“ състави от НЧ „Отец Паисий 1919″ събраха всички празнуващи на площада, а в 20:00 ч. бе и кулминацията на празничната програма, която община Сандански бе подготвила. Точно в 20:00 ч., когато прозвуча химна на България и бяха вдигнати знамената на РБългария, Европейски съюз и знамето на община Сандански, кметът на община Сандански Кирил Котев поздрави всички санданчани и пожела много здраве на всички, които го обичат.

След като официалните гости и кмета заеха своите места, празничният концерт на Ансамбъл „Пирин“ започна и създаде празнично настроение на всички, дошли да празнуват. Хореографията, музиката и песните от всички кътчета на България, изпълни сърцата на всички, обичащи българския фолклор и Ансамбъл „Пирин“, които още веднъж показаха своят професионализъм и обичта към нашите традиции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)