Избрани Новини

Стотици спят в храма на Преподобна Стойна за лек

Нашенци и чужденци ще посрещнат Гергьовден в църквата "Свети Георги" в Златолист

Стотици нашенци и чужденци ще посрещнат Гергьовден в църквата „Свети Георги" в санданското село Златолист. Много от тях ще пренощуват в храма с надеждата за изцеление и помощ. Тук е живяла в началото на миналия век пророчицата Преподобна Стойна, която се смята от местните хора за светица и предшественичка на Ванга.

Заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм насам идват все повече наши и чужди туристи. В нощта срещу празника поклонници ще пренощуват в светата обител. Няма да има къде игла да падне. Всички те знаят за енергийното излъчване в църквата на Преподобна Стойна. То е най-силно в навечерието на самия Гергьовден. Затова в селището пристигат и много екстрасенси от България, съседните страни, Русия, Казахстан.

На Гергьовден в църквата ще се проведе тържествена служба, а след това ще се раздаде курбан за здраве. „Вече почистихме целия район около църквата. Готвим се да посрещнем много гости от страната и чужбина. След службата започва народното веселие пред храма. Този събор е най-големият празник на село Златолист", твърди кметският наместник Красимир Кисов.
Двадесетината жители на населеното място са убедени, че още витае духът на баба Стойна и помага на истински вярващите. Те твърдят, че много бездетни семейства търсят помощ в храма. Идват чак от Добруджа. После пък кръщават децата си, ако са момичета, на Преподобна Стойна, ако са момчета - на свети Георги. Защото знаят, че светецът и смятаната от местните хора за светица са направили чудото. Но трябва да носиш вярата в себе си, уверяват хората в Златолист, пише standartnews.com.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден