ЮЗУ получи дарение от пловдивската галерия "Възраждане“

Получи албуми и каталози

Галерия "Възраждане" дари на Югозападен университет „Неофит Рилски“ 27 луксозни издания на албуми и каталози, в които е представена информация за авторите и творбите, с които галерията работи. Сред тях е и скулпторката Анна Покровнишка, преподавател във Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Подробна информация за ас. Покровнишка и нейните произведения е поместена в юбилейния албум за 20-годишнината на галерия "Възраждане".

Луксозните издания получи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.изк.н. Йордан Гошев при представянето на изложбата „20 години галерия „Възраждане”- старинен Пловдив”. Експозицията включва над 80 творби –  живопис, графика, рисунка, малка пластика от 50 изявени български майстори и талантливи художници от страната.  Сред тях е и ас. Анна Покровнишка, която участва в изложбата с две творби – „ONE BETWEEN TWO“ и „ Жена с птица“. И двете произведения представят общуването и отношението между мъжа и жената.

Галерия „Възраждане” е създадена на 5 септември 1995 г. Ръководи се от Красимира и Сим Алексиеви, които работят предимно с утвърдени автори. Галерията помества творби основно в стиловете реализъм, хипер, нов, и фотореализъм, символизъм и сюрреализъм, наив, примитив и др.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен