Избрани Новини

Административният съд потвърди две глоби на ТЕЦ Бобов дол

На топлоцентралата са наложени санкции в размер на 12 000 и 15 000 лева

ТЕЦ- Бобов дол загуби две дела срещу наказателни постановления на РИОСВ - Перник, с които на топлоцентралата са наложени санкции в размер на 12 000 и 15 000 лв., предаде Дарик.  Последната съдебна инстанция, Административен съд- Кюстендил, потвърди решенията на Дупнишкия районен съд и наказателните постановления на Инспекцията по околна среда в пълният им размер.
Едното наказателно постановление на РИОСВ - Перник е във връзка с извършена проверка в депо за производствени неопасни отпадъци „Каменник", намиращо се в землището на община Бобошево, област Кюстендил, през август 2014 г. Посочено е, че проверката на място е установила, че оборотният колектор е частично запушен с карбонатни отложения и избистрените и дренажни води от депото не се усвояват напълно в оборотния цикъл, като същите се заустват в река Каменишка. Прието е, че това е неизпълнение разпоредбата на чл. 125, ал. 1, т. 2 от ЗООС, на което основание е наложена имуществената санкция в размер на 12 000 лева.
Другата санкция е в размер на 15 000лв., наложена след проверка на РИОСВ през юли 2014 г. Установени са нарушения при организираното изпускане на изходящите отпадъчни газове от ТЕЦ "Бобов дол".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов