Избрани Новини

Долен се готви за фестивал на музиката и занаятите

Атрактивното събитие ще приеме само 300 гости в селището

Китното родопско село Долен ще е домакин на „Зенит Фюжън Фестивал" в началото на лятото. Атрактивното събитие ще приеме само 300 гости в селището и ще се проведе от 24 до 26 юни. Основната цел на организаторите е да помогнат за възраждането на българските традиции с помощта на местни, национални и международни изпълнители. Не само музика ще оглася в продължение на три дни населеното място и планината, но и ще има много тематични работилници. Акцент е поставен и върху народните обичаи и тяхното място в глобалния свят.

Кулминацията в програмата ще бъдат концертите на най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове - Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky, Dharba, Женският хор за автентично високо пеене от Сатовча, участници от Белгия, Холандия, Мексико, както и вълнуващ списък от международни артисти, чиито имена засега се пазят в тайна. Фестивалът ще срещне високата технология и традиционните стопански похвати, красотата на народните носии и съвременната мода, глобалните комуникационни канали и архаичните песни и поеми.

„Вече свикнахме с подобни събития. Миналата година се проведе тук Фестивал „Transfiguration", който бе от 6 до 10 август. Стопаните на хотели и къщи за гости в селището вече стегнаха базите си за участници и гости", заяви кметицата на Долен Валентина Мицикулева, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов